Når dokumenter med hemmelig innhold forsvinner i et møte starter en desperat jakt på den eller dem som står bak. Dette er plottet i krimpodkasten «Strengt hemmelig».

«Strengt hemmelig» er et hørespill i podkastformat som er produsert av DSS og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i forbindelse med Nasjonal sikkerhetsmåned. I en årrekke har DSS arrangert Sikkerhetsmåneden hver oktober. Over tid har den utviklet seg til å bli den største kampanjen DSS leverer til departementene om forebyggende sikkerhet, og årets kampanje er intet unntak. I år er det nemlig ikke bare departementene som kan ta del i DSS sikkerhetsmåneden, da vi samarbeider med PST. Podkasten blirderfor publisert offentlig på Spotify og iTunes.

Kampanjen har vært spesielt spennende å arrangere i år. DSS har tatt i bruk nye metoder for å nå frem med budskapet til departementene. I tillegg til ny kommunikasjonskanal, tar handlingen i «Strengt hemmelig» utgangspunkt i en pikant problemstilling; en mulig innsider i departementene. Innsidertrusselen er et aktuelt tema i PST sin trusselvurdering 2018.

Podkasten er utviklet i tett samarbeid med PST og den anerkjente krimforfatteren Jan Mehlum, samt regissør Nils Nordberg kjent fra radioteateret i NRK. Blant skuespillerne er Øystein Røger, Nils Nordberg og folk fra departementene og DSS.

Ettersnakk med PST og NSM

DSS avrunder kampanjen med et ettersnakk om innsidertrusselen på Kulturhuset i Oslo torsdag 25. oktober kl. 16.30. På scenen stiller Atle Tangen fra Politiets sikkerhetstjeneste og Roar Thon fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet. Sammen vil de belyse temaet nærmere. De får selskap av forfatter Jan Mehlum. Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon representeres ved Erik Hope. Panelintervjuet ledes av konferansier Asbjørn Slettemark.

Arrangementet er åpent for alle og påmelding er ikke nødvendig.